

SINCE 1971

Building Blocks

October 19-20, 2018 Jefferson City, MO

Missouri Association for Museums and Archives Annual Conference

Sponsored by Missouri Humanities Council

Registration Open @ https://mama.wildapricot.org/event-3002416

Join us for tours around Jefferson City on Friday, October 19th starting at 10:00 am for our *Building Blocks* conference. After a morning exploring, afternoon sessions will be at the Lewis and Clark State Office Building. Conference attendees will enjoy a Friday evening reception at Jefferson Landing State Historic Site. Afterwards, explore downtown Jefferson City, but don't stay out too late! Sessions resume on Saturday morning at the Page Library at Lincoln University. Lunch will be provided and followed by the **Keynote Speaker on Saturday: Kurt Graham, Director of the Harry S Truman Presidential Library and Museum.**

Friday tours

Missouri State Archives Cole County Museum Missouri State Museum's Riverside Collections Facility

Sessions include:

Missouri State Parks Field Exhibits by Alison Dubbert, Vicky Cosner, and Brett Barnes

Missouri Bicentennial with Michael Sweeney -- Break out Sessions

Profession-Based Learning: Building Bridges between Theory and Practice and Academic and Cultural Institutions by Dr. Elyssa Ford and Dr. Sarah Buchanan

Friends with Benefits: Missouri State University and Christian County Museum by Shannon Mawhiney

Poster Sessions: topics: History, Preservation, Research, and more, all by students *Jim's Journey: The Huck Finn Freedom Center* by Faye Dant

Keynote by Kurt Graham, Director, Harry S Truman Presidential Library and Museum

Missouri State Historic Preservation Office programs by Dr. Heather Gibb

AASLH STePs Program by Cherie Cook (American Association for State and Local History, Standards and Excellence Program for History Organizations)

Membership meeting is on Saturday morning. Learn about future events with MAMA, including conferences and workshops. Let us know what you would like in your state museum and archives association! The election to fill the opening positions on the board will also be held Saturday morning. The slate will be announced 30 days before the election; nominations can be sent to the nominating committee by way of this email: info@missourimuseums.org The MAMA webpage shows the current board and terms.

MISSOURI HUMANITIES



2018 Missouri Association of Museums and Archives Conference Sessions

SINCE 1971

Friday October 19th	Location Lewis and Clark Building	
9:30	Registration	
10:00	Tour #1 Archives	60min
11:30	Tour #2 Cole County	60min
	Tour #3 MSM Riverside Collection / Missouri State Parks Field Exhibits by	
1:30	Alison Dubbert, Vicky Cosner, and Brett Barnes	60min
2:30	Registration @ Lewis and Clark Building	
2:45	Welcome by Candace Sall	
3:00-4:00	Break out Session – Missouri Bicentennial with Michael Sweeney	60min
6:00	Evening Reception - Landing	
Saturday October 20th	Lincoln University	
8:00-8:45	Missouri Association of Museums and Archives Membership Meeting	45min
	Profession-Based Learning: Building Bridges between Theory and Practice	
	and Academic and Cultural Institutions by Dr. Elyssa Ford and Dr. Sarah	
9:00 - 9:45	Buchanan	45min
	Friends with Benefits: Missouri State University and Christian County	
9:45-10:30	Museum by Shannon Mawhiney	45min
10:30	Break and Poster Sessions Begin	30min
11:00-11:45	Jim's Journey: The Huck Finn Freedom Center by Faye Dant	45min
12:00	Lunch	
12:30-1:30	Keynote by Kurt Graham Truman Library Director	60 min
1:30	Break and Poster Sessions	
1:45-2:30	Missouri State Historic Preservation Office by Heather Gibbs	45min
2:30-3:15	AASLH STePs Program by Cherie Cook	45min
3:15	Closing by Candace Sall and end of Poster Sessions	